čtvrtek 28. června 2012

Můj život jako seriál - část druhá

Kde jsem to skončil? Jo už vím.. u konce čtvrté řady, že? Nebo nevíš? Tak si to můžeš přečíst ještě jednou :-) Já už ale budu pokračovat dál..

5. řada - Prequel
Pátou, vysokoškolskou, sérii dějově předcházel díl, který byl natočen ještě před jejím samotným zahájením. Hlavní zápletka byla milostného významu s jednou z postav, které poté scénáristé dali prostor v samostatné řadě! Zajímavostí je, že o tomto jediném dílu veřejnost nevěděla a až po uzavření páté řady se tento díl odvysílal. Navíc se sénáristům a štábu podařilo vše utajit.

5. řada - Vysoká škola I
Pátá série byla, v porovnání s ostatními, divácky málo úspěšná a proto velmi krátká. Trvala pouze půl roku. Co se zápletky týče, nebyla tehdy zcela originální. Začala na vysoké škole v novém městě, kde hlavní hrdina řešil obvyklé problémy spojené s vysokou školou. Avšak objevily se nové postavy, které zásadně měnili příběh v dalších sériích. Po ukončení této řady se odvysílal prequel a ihned rozběhla šestá řada, která byla tehdy nejsledovanější!

6. řada - Vysoká škola II
V ní se pouze rozvíjel milostný vztah hlavního hrdiny s jednou z postav právě z prequelu. Rating 18+ si řada držela již v každém díle, což nebývale zvedlo sledovanost. Zápletky byly již více komplikované a docházelo k mnoha dramatickým situacím, zejména mezi hlavní postavou a již zmiňovanou dívkou z prequelu. Většina postav zůstala, jen pár jich přibylo. Série velice oblíbená zejména díky řešením základních otázek morálky, ale i životních osudů. Řada trvala přes jeden a půl roku.

7. řada - Vysoká škola III
Scénáristům bylo vytýkáno, že ke konci šesté série jen natahují již několikrát ohraný příběh a tak museli zasáhnout. Celý příběh radikálně změnili. Hlavní postavě daly nelehké úkoly, se kterými se další rok musela potýkat a před zraky diváků řešit. Celkově se zrychlilo tempo příběhu a vztahů mezi účinkujícími, to mělo za následek další milostnou zápletku, která, ať byla jakkoli nová, nic nového nepřinášela. Scénáristé zjistili, že i přes veškeré snahy o změny se příběh nemůže dál uchytit a tak se uchýlili k velmi zásadnímu obratu, který narušil většinu vztahů v příběhu. V závěru série se objevila nová postava, která dříve pouze náznaky zasahovala do děje.

8. řada - Vysoká škola IV
Série, která začala skoro před rokem a stále se vysílá. Nejdříve došlo k představení nové postavy a poté se série začala ubírat novým směrem, než tomu bývalo doposud. Zrychlující se tempo, ve kterém sehráli hlavní roli lidské osudy, dobré i špatné vztahy, alkohol i trpké střízlivění, krásné noci i těžká rána, zpomalilo až setkání s novou postavou, která se hlavnímu hrdinovi objevila v životě. Milostný příběh na sebe nenechal dlouho čekat a diváci tento krok přijali velice pozitivně. Děj se přesunul na nová místa a s novými osudy. Navíc hlavní hrdina vypadá docela šťastně.. :-)

Jak již bylo psáno, tato série se ještě stále vysílá, příběh se dál píše, osudy se neustále mění.

Tento příběh můžeš měnit i Ty..

Líbilo se? Dej Like, Plus, nebo nejlépe - Sdílej to dál!

Žádné komentáře:

Okomentovat


Trochu slušnosti a podepisuj se pod svůj názor..

Anonymní?
-podepiš se alespoň do komentáře
Název/adresa URL?
-Do pole "název" vlož své jméno a do pole "adresa URL" svůj web (pokud máš)

..