pondělí 7. června 2010

Být svůj režisér

Život není film. Život se nedá zastavit a přetočit na oblíbené pasáže a ty špatné přeskočit. Nekončí vždy happy-endem, ale neměl by končit nešťastně. Život je Váš! Každý si žije svůj vlastní. Každý natáčí ten svůj příběh. Ten svůj do kterého mu nesmí nikdo mluvit. A přeci. Je tu jedna osoba, která nakonec se vším pomáhá. Podílí se na natáčení. Ale bohužel ani s její pomocí se film nedá zastavit, přetočit nebo dokonce vyměnit jeho pásku a začít znova. Dá se pouze zpomalit a to až na tu nejnižší rychlost, abyste si mohli vychutnat všechny detaily, vůně, pocity.

Nesmíte brát život nadarmo a jen tak ho prožít. Já často přemýšlím o věcech které bych mohl udělat. Proč jen je neudělám? Čekám snad na další scénu? Na novou klapku? Nebo snad už chci raději titulky?

Tak tu scénu zkusím, nastavím světlo, zapnu kameru, připravím zvuk, počkám na správné počasí - a nebo ne! Nečeká se přeci na tu nejkouzelnější chvíli, umění je udělat z obyčejné chvíle právě tu nejkouzelnější! Žádný režisér nenatočil film na jeden záběr a stále se musí film upravovat. A proto "Kamera!... klapka!...


...žijem!"

Líbilo se? Dej Like, Plus, nebo nejlépe - Sdílej to dál!

2 komentáře:

Anonymní řekl(a)...

Není to jednoduché. nemůžeš si prostě říct TEĎ a změníš se a svůj přístup k životu. musíš překonávat překážky a to je hodně dlouhý proces, který buď nikdy neskončí nebo skončí, ale bude to nějakou tu dobu trvat. D.

Hervy řekl(a)...

To máš teda pravdu :) A dost možná, že cesta je cíl ;)

Okomentovat


Trochu slušnosti a podepisuj se pod svůj názor..

Anonymní?
-podepiš se alespoň do komentáře
Název/adresa URL?
-Do pole "název" vlož své jméno a do pole "adresa URL" svůj web (pokud máš)

..