pátek 20. května 2011

Drogy jsou špatné. Ááááno?

O drogách bylo napsáno mnohé, viděno ještě více. Každý den se o nich píše v novinách a ve večerních zprávách se také se zájmem objevují. Většina z nás nějakou drogu již vyzkoušela a někteří stále užívají. To jen tak na okraj mého příspěvku.

Mám rád drogovou tématiku. Je na ní něco zvláštního, mrazivého a krásného zároveň. Nebezpečí? Pokušení? Rád se o tyto věci zajímám, ač nemám potřebu je zkoušet. Zato zkouším filmy, dokumenty, příběhy, které o této problematice informují veřejnost. Za sebe mohu jedině doporučit film Requiem za sen (Odkaz na ČSFD), který svým dopadem na psychiku diváka zapůsobí více, než deset dokumentů o škodlivosti drog.

Ale o tomto filmu článek není. Dokument, který Vám chci představit, popisuje drogovou problematiku z jiného pohledu, než který doposud známe. V dokumentu Alkohol horší než extáze? (Odkaz na ČSFD) vzali angličtí odborníci 20 nejpoužívanějších drog ve Spojeném království a seřadili je dle třech základních kritérií. Jak kontroverzní název napovídá - výsledky jsou v mnohdy překvapivé a sám dokument se díky tomu stal předmětem mnoha rozhořčených debat.

Nemůžete se dočkat až to uvidíte? Tak už nečekejte! A podívejte se na to!
Celý dokument (s českými titulky) můžete vidět zde:



overstream.net

Jaké jsou Vaše zkušenosti?




Líbilo se? Dej Like, Plus, nebo nejlépe - Sdílej to dál!

1 komentář:

Anonymní řekl(a)...

Zajímavý, jak to seřadili. Fajn dokument.
Hanča

Okomentovat


Trochu slušnosti a podepisuj se pod svůj názor..

Anonymní?
-podepiš se alespoň do komentáře
Název/adresa URL?
-Do pole "název" vlož své jméno a do pole "adresa URL" svůj web (pokud máš)

..