čtvrtek 24. ledna 2008

Mám Blogííísečeeeek! Juchuůů

Na internetových diskuzích, nebo spíše blocích (myslím ale seriózní blogy) se poslední dobou začíná hodně diskutovat o českém a vlastně i celosvětovém fenoménu. Totiž o tom, že skoro každý má už vlastní blog. A jelikož jsme "co člověk, to názor" tak je i "co blog, to názor". Ono mít blog nic není. Zajdete si na bloguj.cz, nebo na jinou stránku nabízející "rychlý web zadara" a máte blog! Svůj vlastní blog! Jste součást internetu! Vše vám najednou patří. No, ona je to spíše představa malých holčiček, kteřé doma brečí a řežou si žíly a jsou z toho celé smutné (ano.. Emo generace). Však si vyhledejte na seznamu "obyčejné" slovo "blogísek". Vyhledá vám to okolo 500 000 výrazů a odkazů! Výraz "můj blogísek" dokonce přes 500 000 (což tedy nechápu, ale je to tak). Na blog píší lidé nejvíce o tom, jak byli včera nakupovat a že jim Máňa řekla, že Ctibor už nechodí s Mařenou a jak je z toho Věra celá "naměkko"... Ano, něco podbného píšu i já.. no, teda vlastně ne. Nepíšu.

Oni píšou o tom, co dostali k Vánocům.. Koho to zajímá? ( jsem dost hnusnej, co) (vždy když jste takhle hnusní, tak na zemi přibude jeden Emo a naopak, když jste hodní, tak jeden Emo zemře) A teď vážně. Koho zajímá, že klarka453 šla včera na procházku a cestou si koupila zmrzlinu, která jí stejně nechutnala a tak je z toho smutná. Nikoho, tedy až na její kamarádky, které mají také každá svůj malý blogísek. Český internet a blogy upadají. Držte se...

Další otázkou je design stránek. Nepovažuji se za nějakého extra designéra stránek. Ale tak něco o tom vím. A ty blogy? A ten jejich design? Blogy, které jedou pod Blog.cz jsou všechny kompletně stejné! Hnus (pardon). Tyto blogy mě definitivně odnaučily a zhnusily font "Kids" (který je stejně divný a divný byl - je prostě kýčovitý). Každá holčička (a i každý kluk, který si hraje s bárbí) ho na blogu má. Dále pak pozadí webovek. Pozadí i font spolu s barvou písma je například dokonale skloubeno v blogu jisté "deniskydiddl". Tam je krásně ukázáno jak by měla být stránka přehledná. Ihned tam najdete to, co potřebujete a nikde nejsou žádné rušivé elementy. Už ale dost o designu, na ten začínající (a zase ihned upadávající) mladí blogeři nemohou spoléhat.

A nyní ke mě. Bylo tu dost kritiky z mé strany na ostaní. Tak a teď z mé strany na mne. Nikdo sem nepíše komentáře, fajn. To je mi jedno :) Blog jede teprve asi 2-3 měsíce a nikde ho moc neprezntuji. Píšu to samé jako na "blogíískách" - ale to bych neřekl, snažím se některé věci zlehčovat. Ikdyž poslední dobou tu něco takového chybí. Snažím se do článků občas vtěsnat humor, ironii, recesi. Nebo celý článek napíšu jen tak, jak mě zrovna napadne (znáte asociace? :)). Ale nesnžím se sklouznout dolů.. k těm 500 000.

Co říci na závěr? Blogy pište, pište tam jen důležité a "kvalitní" věci. Hodně velký důraz mějte na design stránek. Protože to je první faktor, který potencionální čtenář uvidí jako první. A když ho odradí vzhled, tak půjde jinam - na výběr má opravdu hodně :)

Tak zdar blogování a dobrou noc, pokud již jdete spát.

Líbilo se? Dej Like, Plus, nebo nejlépe - Sdílej to dál!

3 komentáře:

BrokenAngel řekl(a)...

No co na to říct no. Asi je to tak.
Jo mimochodem, to víš, že včera jsme šel naprocházku, koupil jsem si zmrlinu, ale byla stejně hnusná a tak jsme z toho byl smutný............. jo a taky José nepřijel. GL a Zdar

Hervy řekl(a)...

José nepřijel? To je ale #!":!@&#

PS: paradoxem je, že můj a tvůj blogíísek čte zatím pomálo lidí... ale ty blogíísky jiných "týnejdžrů" tam to celkem žije. A vcelku tam nic neni (což je tedy příklad i tohoto blogu :)).

Asi tu začnu šířit warez. Na tom se nabere lidí nejvíc :)

Anonymní řekl(a)...

hezky clanecek, docela se stotoznuji s tvym nazorem :)

Okomentovat


Trochu slušnosti a podepisuj se pod svůj názor..

Anonymní?
-podepiš se alespoň do komentáře
Název/adresa URL?
-Do pole "název" vlož své jméno a do pole "adresa URL" svůj web (pokud máš)

..