neděle 14. prosince 2008

Něco se změnilo! Ale asi jen chyba v Matrixu

Jestli vám občas připadá, že se lidé okolo vás mění a vy si myslíte, že jsou to lidé okolo vás, kteří se mění, tak vás možná vyvedu z omylu a nebo mi zasadíte ránu do čela a vyvrátíte mi moji skromnou teorii.

Podle Fraudhaufera, psychologa Kyberpunkového původu, se mění člověk, jeho osobnost a my to pak hodnotíme jako že ten dotyčný se změnil. Já ovšem si myslím něco jiného.

Člověk se chová tak jak se chovají lidé se kterými se stýká, se kterými přichází do styku, je ovlivněn předměty, médii, ale hlavně lidmi. Rodinou v první linii a ihned v druhé stojí přátelé, kolegové, spolužáci. Parta. Lidé dokážou člověka změnit k nepoznání. Změnit zevnitř. Změní se chování vystupování, jednání, mluva. A my pak máme pocit, jako by se člověk změnil. Radikálně, protože malých změn si všímáme, ale lehce si na ně zvykáme.

A abych se dostal k mé teorii. Podle mého se nemění člověk jako takový. Ale jeho pohled na ostatní. Vezmeme si například vysokou školu. Mladý člověk tam přijde a musí se přizpůsobit. Svým způsobem se musí přetvářet. Musí mít ostrá ramena a musí mít respekt. Každý je tam sám za sebe. Oko za oko. Zub za zlatý zub. A tento mladý člověk se poté změní. Jeho pohled na svět se změní. Na lidi okolo něj. Třeba se začne chovat jinak. Ale může říct o někom že se změnil. Vidí ho totiž už jinak. Má například nové přátele a ti ji ovlivní, ať chce nebo ne. A to co například najde u nich, tak hledá i u ostatních. Pomalu, ale jistě se v tom začínám zamotávat. Snad trošku chápete, co tím chci říct. To je problém géniů - vše mají v hlavě ale nedokáží to interpretovat. (nebo to je též problém lidí se zhoršenou slovní zásobou)

Dnes takové krátké zamyšlení. Nebudu se k tomu vracet. Jen toto mě napadlo a má to malou souvislost se situací v našem kraji. A nebudeme si zhoršovat náladu, když za pár dní tu máme Vánoce! A sníh pořád nikde. To počasí se změnilo :)

Líbilo se? Dej Like, Plus, nebo nejlépe - Sdílej to dál!

Žádné komentáře:

Okomentovat


Trochu slušnosti a podepisuj se pod svůj názor..

Anonymní?
-podepiš se alespoň do komentáře
Název/adresa URL?
-Do pole "název" vlož své jméno a do pole "adresa URL" svůj web (pokud máš)

..