pondělí 29. března 2010

Tak kurva komunikujte spolu!

Drsný název pro velice důležité téma. Každý máte své přátele, své blízké, svou rodinu a svého partnera. Je to omýváno stále a stále dokola, ale jedna z nejdůležitějších věcí v jakémkoli vztahu je komunikace.

Já vs. přítelkyně

Nepsal bych o tom, kdybych sám nepoznal jaké to je, když komunikace nefunguje. Díky ní jsem se rozešel s mojí přítelkyní a když jsem zjistil problém, co mi chybí a co mi vadí, tak se pád na chvilku zastavil, ale pak jsme stejně oba padli na tlamu a nyní je naše komunikace pod bodem mrazu a podle jejích slov "za to děkuje". Díky komunikaci. Musíte si říct, co se vám líbí a co naopak nelíbí a zároveň musíte vytvářet takové podmínky, ve kterých se vám to ostatní nebudou bát říci. Stejně tak jako ona mi neříkala co se jí nelíbí. V tom byly ty chyby. A od toho se odvíjely další chyby..

Já vs. přátelé

Jde o to, že se problémy jen tak nevyřeší, musí se nejdřív správně pojmenovat a poté se snažit zbavit se jich. Tím, že je nebudete brát vážně, se stane, že onen problém vyroste a již nebude tak lehké se s ním vypořádat. Obě strany si totiž již zvykly s ním žít a když pak jedna strana ukáže nesouhlas a odpor, může to u druhé vyvolat podráždění a hádky. Velké hádky. Už tu osobu nikdy nemusíte vidět a rozejdete se ve křiku, v pláči, v "ničem". V ničem? Ptáte se. To je tehdy, kdy se najednou přetne komunikace. Vy si to nepřipustíte, vlastně ani nevíte proč a snažíte se to přehlížet. Ale nejde to. Druhá strana vám neřekne o problému. Nepoví vám nic. Mlčí. Nekomunikuje. Navazujete komunikaci, ale žádná kladná zpětná vazba se nedostavuje, spíše naopak. Po pár pokusech rezignujete a raději hledáte důvody proč "je to tak lepší", když už si nepíšete a nevídáte. - Také vlastní zkušenost. Poté občas něco zkusíte, ale sami tomu již nevěříte a tak zapomenete. Jen proto, že problémy, které tu byly, se neřešily a odstrčily se "na později".

Hlavně mluvte!

Tak spolu kurva komunikujte! Přicházíte o skvělá přátelství, ničíte někdy i krásné dlouholeté vztahy. A proč? Protože nedokážete o věcech mluvit otevřeně. S lidmi na kterých nám záleží - s nimi se bavíme jako s cizími, neotevřou se nám. Tak spolu kurva komunikujte! A když to nepomůže, tak jděte dál. Snad se ani neohlížejte a jen jděte. Najdete jiné, kterým budete stát za jejich pozornost a pro které budete znamenat něco víc. Neudělejte ale znovu tu samou chybu.. a mluvte spolu! Ať pak nebrečíte, když už bude příliš pozdě.

Ať vám, po tom všem, zbudou síly na další nové vztahy.

Líbilo se? Dej Like, Plus, nebo nejlépe - Sdílej to dál!

1 komentář:

Vitin řekl(a)...

Mě osobně se líbí ta pasáž:
,,Přicházíte o skvělá přátelství, ničíte někdy i krásné dlouholeté vztahy. A proč? Protože nedokážete o věcech mluvit otevřeně. S lidmi na kterých nám záleží - s nimi se bavíme jako s cizími, neotevřou se nám. Tak spolu kurva komunikujte! A když to nepomůže, tak jděte dál. Snad se ani neohlížejte a jen jděte. Najdete jiné, kterým budete stát za jejich pozornost a pro které budete znamenat něco víc."

Okomentovat


Trochu slušnosti a podepisuj se pod svůj názor..

Anonymní?
-podepiš se alespoň do komentáře
Název/adresa URL?
-Do pole "název" vlož své jméno a do pole "adresa URL" svůj web (pokud máš)

..